Rabu, 4 Mac 2009

DAP KURANG AJAR

KURANG AJAR... DAP KINI SEMAKIN KURANG AJAR APABILA MENGHINA HAK ISTIMEWA BUMIPUTERA APABILA MENYAMAKANNYA DENGAN DASAR APARTEID DI AFRIKA SELATAN. SEBAGAI WAKIL RAKYAT DAN PEMIMPIN PARTI SEPATUTNYA KENYATAAN SEPERTI ITU TIDAK DIKELUARKAN OLEH DR. BOO CHENG HAU DAN KEMUDIAN DIIKUT OLEH PROF RAMASAMY. INI ADALAH KENYATAAN YANG BERBENTUK HASUTAN YANG SEPATUTNYA KERAJAAN PERLU MENGAMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA.


PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN MARAN MEMBANTAH KERAS PERNYATAAN INI DAN MENGANGGAP IANYA SEBAGAI CUBAAN UNTUK MENGHASUT DAN MEMECAHBELAHKAN RAKYAT YANG BERBILANG KAUM..


PPU MARAN MEMOHON SUPAYA KEDUA-DUA PEMIMPIN DAP INI SEGERA MEMPERBETULKAN KENYATAAN MEREKA DAN MEMOHON MAAF SECARA TERBUKA KERANA TELAH MENGHINA KAUM BUMIPUTERA DI NGERA TERCINTA INI. PIHAK PPU MARAN JUGA MENGALU-ALUKAN SEKIRANYA KEDUA PEMIMPIN INI INGIN BERHIJRAH KE NEGARA LAIN SEKIRANYA MERASAKAN NEGARA INI MENGAMALKAN DASAR KEJAM SEPERTI YANG DISEBUTKAN OLEH MEREKA..

7 ulasan:

 1. "PIHAK PPU MARAN JUGA MENGALU-ALUKAN SEKIRANYA KEDUA PEMIMPIN INI INGIN BERHIJRAH KE NEGARA LAIN....."

  Sepatutnya ini yang UMNO buat masa berkuasa dahulu. Apabila kurang berkuasa kenapa baru nak SEBUT????... SUDAH TERLAMBAT!!!!!!

  Kalau depa pakat dengan PR + MIC + MCA + Gerakan + (Sabah & Sarawak) = sekarang habis UMNO.... silap-silap mereka yang usir orang UMNO dan lucut kerakyatan UMNO di BUMI TANAH MELAYU.

  KALAU DULU KENYATAAN INI RELEVEN DAN BANGSA LAIN AMAT TAKUT, TETAPI SEKARANG SENJATA BOLEH MAKAN TUAN... HATI-HATI BILA BERTINDAK KHUSUS KEPADA PEMUDA UMNO.

  BELAJAR DARI PENGALAMAN DI PARLIMEN BARU-BARU INI! PERTAMA KALI MP BANGSA CINA & INDIA DARI PR SERANG PEMUDA UMNO SELANGOR.

  APA YANG DEPA BOLEH BUAT??? CAKAP JE BERAPI-RAPI... LEPAS TU BELI IKAN DI KEDAI CINA JUGA... NAK BUAT BANGUNAN KENA AMBIL DARI CINA JUGA ... APA UMNO ADA????

  DAH BUAT SILAP... SEKARANG BUATLAH PEMBETULAN KHUSUS DI PAHANG YANG MASIH DIBERI KUASA!

  BalasPadam
 2. Salam,
  setuju dengan pendapat amran, kita terlalu bertolak ansur dalam segala hal. Dulu cina setuja melayu kuasa politik dan mereka kuasa ekonomi. kini bile mereka dah kuasa ekonomi mereka nak politik juga. mereka nak semua yang kita ada. masalahnya pemimpin dan pegawai atasan kita pun sama, cakap lain buat lain. Bila ada projek kenapa tak berikan melayu? kenapa melayu diasingkan? Itu yang buat saya benci pemimpin UMNO: saya sayang UMNO tetapi benci SIKAP pemimpinnya. BERUBAHLAH dan BERANIKAN HATI untuk mengubahnya.

  BalasPadam
 3. Salam bro apache,
  jangan lupa cadangan saya bagi meletakkan setiap program yang bahagian jalankan. letakkan dibawah logo apache supaya ahli UMNO daerah dan yang meminatinya akan mengetahuinya. Sepatutnya ini dilakukan oleh UMNO bahagian sendiri dalam laman web nya, tetapi maklumlah pemimpin umno ni kekadang bukannya prihatin sangat. Di jerantut langsung tak ada apa. Bertuahlah maran dan temerloh

  BalasPadam
 4. apa lagiiiii.... PEMUDA UMNO BANGKIT LAH DARI MIMPI!!! kembali lah seperti era syed jaafar albar... datuk harun dan bekas kepimpinan terdahulu. hebat! waktu itu pemuda umno sangat dihormati dan ditakuti.

  teruskan PERJUANGAN! kepimpinan pemuda umno, fikirkan dan buatlah yang terbaik demi agama islam, bangsa melayu dan negara malaysia tercinta.

  mustahil sangatkah untuk umno dan pas bersatu demi kepentingan agama islam, bangsa melayu dan negara malaysia tercinta.

  Ya Allah selamatkanlah agama islam, bangsa melayu dan negara malaysia tercinta ini.


  -----------

  Budak Cenor

  BalasPadam
 5. sdr amran..

  masih belum terlambat marilah bersama memastikan ianya tidak berlaku..

  bro BERANIKAN HATI,

  sedang diusahakan, maklumlah masih dalam proses belajar...


  BC..

  dengan sokongan dan kerjasma semua marilah kita pastikan melayu tidak berpecah belah seperti sekarang..amin...

  BalasPadam
 6. Pemuda Umno lagi kurang ajar! Serang Parlimen! Ingat Parlimen tu harta mak bapak kamu orang ke? Senang-senang apa kamu orang nak buat! Marah pada DAP! Marah pada Cina! Bila berniaga dan curi balak pakat dengan Cina MCA! Kah! Kah!

  BalasPadam
 7. Parlimen pun bukan harta mak bapak DAP/PKR/PAS juga!

  BalasPadam