Sabtu, 2 Januari 2010

SURAT TERBUKA KEPADA PM

KEPADA :
YAB DATO SERI MOHD NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK
PERDANA MENTERI MALAYSIA
MERANGKAP PRESIDEN PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU

PENGGUNAAN NAMA ALLAH OLEH PENGANUT KRISTIAN UNTUK PENULISAN MEREKA

1. PERTAMANYA KAMI MENGUCAPKAN SALAM DAN SEJAHTERA KEPADA YAB DATO SERI DAN DIDOAKAN YAB DATO SERI SENTIASA DALAM RAHMAT ALLAH SENTIASA DAN SENTIASA DIBERI KESIHATAN YANG BAIK UNTUK MEMIMPIN NEGARA MALAYSIA YANG TERCINTA INI.

2. DUKACITA DIMAKLUMKAN KEPADA YAB DATO SERI PIHAK KAMI MERASA AMAT TERSINGGUNG DAN MARAH DENGAN KEPUTUSAN YANG DIBUAT OLEH MAHKAMAH TINGGI BERHUBUNG DENGAN PENGGUNAAN NAMA ALLAH OLEH PENGIKUT AJARAN KRISTIAN DI MALAYSIA BARU-BARU INI. PERKARA NI TIDAK SEPATUTNYA BERLAKU KERANA PERLEMBAGAAN MALAYSIA TELAH JELAS MENERANGKAN BAHAWA ISLAM ADALAH AGAMA RASMI NEGARA DAN AGAMA LAIN ADALAH DILARANG UNTUK DIKEMBANGKAN DIDALAM NEGARA INI. SEBAGAI HAKIM YANG BERTANGGUNGJAWAB SEPATUTNYA HAKIM TERSEBUT TIDAK MEMBUAT KEPUTUSAN YANG BOLEH MENCEMARKAN KEDUDUKAN AGAMA ISLAM SERTA MENGGURIS HATI UMAT ISLAM DI MALAYSIA DAN SETERUSNYA TIDAK MENGHORMATI PERLEMBAGAAN MALAYSIA SENDIRI. BAGAIMANAPUN PIHAK KAMI TIDAK AKAN MENGAMBIL TINDAKAN KEPADA HAKIM TERSEBUT KERANA MENGHORMATI UNDANG-UNDANG NEGARA DAN INSTITUSI MAHKAMAH ITU SENDIRI.

3. KEDUANYA PIHAK KAMI MERASA KECEWA DENGAN KELEMAHAN KERAJAAN YANG DIPIMPIN OLEH YAB DATO’ SERI YANG JELAS GAGAL UNTUK MEMARTABAT DAN MENJAGA KEDUDUKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI KEPADA PERSEKUTUAN INI. TELAH DIPUTUSKAN OLEH KEPIMPINAN TERDAHULU SEJAK TAHUN 1980AN LAGI BAHAWA PERKATAAN ALLAH ADALAH HAK MILIK PENGANUT BERAGAMA ISLAM DAN AGAMA LAIN ADALAH DILARANG MENGGUNAKANNYA. KELEMAHAN PENTADBIRAN KERAJAAN YAB DATO SERI MENJAGA AMANAH YANG TELAH DIPERTANGGUNGJAWABKAN ADALAH SESUATU YANG TIDAK BOLEH DITERIMA KERANA YAB DATO SERI BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA. PADA PENDAPAT KAMI ADALAH TIDAK SEPATUTNYA ISU INI DI BICARAKAN DI MAHKAMAH SIVIL APATAH LAGI DIADILI OLEH PENGANUT AGAMA KRISTIAN SENDIRI YANG SUDAH TENTU AKAN TIMBUL PERASAAN BERAT SEBELAH DALAM PENGHAKIMANNYA. OLEH YANG DEMIKIAN SECARA TIDAK LANGSUNG JUGA PIHAK PENTADBIRAN YAB DATO SERI JUGA TIDAK MENGHORMATI DAN MEMARTABATKAN PERLEMBAGAAN NEGARA ITU SENDIRI DANLEBIH MALANG LAGI GAGAL MENJAGA KESUCIAN ISLAM ITU SENDIRI.

4. SETERUSNYA KAMI INGIN MELAHIRKAN RASA TIDAK PERCAYA KEPADA MENTERI DALAM NEGERI YANG MENJAGA MASALAH KESELAMATAN NEGARA DAN KESUCIAN AGAMA ISLAM YANG AGAK PERLAHAN DALAM TINDAK TANDUKNYA MENJAGA KELUHURAN PELEMBAGAAN. BANYAK ISU-ISU YANGPANAS YANG GAGAL DITANGANI DENGAN BAIK SEHINGGALAH KEPADA ISU PENGGUNAAN “ALLAH” BAGI AGAMA KRISTIAN DI MALAYSIA. KAMI TIDAK MAHU KEPADA MENTERI YANG HANYA PANDAI BERCAKAP TETAPI GAGAL MELAKSANAKAN TUGASNYA DAN TUNDUK PADA TEKANAN PIHAK-PIHAK YANG TERUS TERANG MENCABAR PERLEMBAGAAN NEGARA.

5. PIHAK KAMI JUGA BERHARAP AGAR YAB DATO’ SERI DAPAT MERAFAK SEMBAH MAKLUM DAN MEMOHON BANTUAN KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA YANG DIPERTUAN AGONG SELAKU KETUA AGAMA ISLAM AGAR DAPAT MEMBUAT KEPUTUSAN BERSAMA MAJLIS RAJA-RAJA AGAR POLIMIK INI DAPAT DIHENTIKAN SEGERA DAN KESUCIAN AGAMA ISLAM AKAN TERBELA DIBUMI BERTUAH MALAYSIA INI. SELAKU RAKYAT DIBAWAH LEMBAYUNG PEMERINTAHAN TUANKU PIHAK KAMI MENJUNJUNG KASIH AKAN KEPRIHATINAN KEBAWAH DULI TUANKU DAN YAKIN SEPENUH HARI BAHAWA KEBAWAH DULI TUANKU AMAT MENGAMBIL ATAS BERAT ISU INI. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMOHON SUPAYA YAB DATO SERI SEGERA MENGADAP KDYMM YANG DIPERTUAN AGONG UNTUK MENYELESAIKAN ISU INI.

6. PIHAK KAMI JUGA BERJANJI KEPADA YAB DATO SERI BAHAWA KAMI TIDAK SEKALI-KALI AKAN MELANGGAR UNDANG-UNDANG MAHUPUN MEMBELAKANGKAN PERLEMBAGAAN NEGARA DALAM SEGALA TINDAK TANDUK KAMI TETAPI KAMI TIDAK RELA AGAMA ISLAM DIPERSENDA DAN DIPERLEKEHKAN OLEH SESIAPA JUGA.

7. TERIMA KASIH ATAS KEPRIHATINAN YAB DATO SERI DAN KAMI MENDOAKAN AGAR YAB DATO SERI AKAN MELAKUKAN YANG TERBAIK DEMI AGAMA, BANGSA DAN TANAH AIR TERCINTA INI.

KHAIRUL AMIN BIN OSMAN
PEMANGKU KETUA,
PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN MARAN, PAHANG
2HB JANUARI 2010

3 ulasan:

 1. Salam bro,

  Mcm nilah PEMUDA UMNO.. Berani berkata benar. Kalau dah Presiden tak mampu lagi nak membela Bangsa dan Agama, nanti minta beliau serahkan JAWATAN PRESIDEN tu kepada yang layak dan berminat untuk membela. Kita tidak perlukan seorang lagi PAK LAH. He's the one who opened the flood gate and the gate remained open by DS Najib.

  BalasPadam
 2. assaiamualaikum,saya sangat bersetuju supaya PM dan menteri dalam negeri segera membuat rayuan dan bertindak bersama RAJA-RAJA MELAYU.isu ini amat BESAR,boleh mengundang malapetaka di TANAH MELAYU ini.

  BalasPadam
 3. Salam Bro,
  Syabas, saya akan panjangkan dan buatkan CnP dari blog saya untuk capai yang lebih luas. Selamat berjuang ~ bRAVEhEART

  BalasPadam